Trykk “Enter” for å komme videre

Statistik for almindelige mennesker

Gapminder.org har taget navn efter det kendte skilt og udråb i den engelske undergrund “Mind the gap”. I dette tilfælde er det ikke mellemrummet mellem tog og perron, men mellem statistiske data og vi almindelige mennesker. Professor ved Karolinska Instituttet i Sverige Hans Roslyng vil rive denne barriere ned. Og han vil gøre det gennem åbenhed og brugerflade – hans projekt er døbt Gapminder.org.

I dette foredrag fortæller den svenske professor Hans Roslyng, hvorfor vores verdensbillede slet ikke er komplekst nok til at forstå og løse de problemer vi fokuserer på – og han giver også et bud på hvordan vi kan gøre alverdens statistikker tilgængelige for almindelige mennesker og forskere ved at fjerne passwords, gatekeepere og statistikere. Han vil kort og lidt smart sagt, skabe en relation mellem os og de fundamentale data, der genereres ved undersøgelser. Han vil også sikre at vi får muligheden for at bruge dem – og sidst vil han give os overblik gennem et mere komplekst men passende virkelighedsbillede.

Se hvorfor vi ikke kan løse Afrikas problemer over en kam. Hvordan Internettet har spredt sig i verden og hvorfor passwords er dumme. Som The Guardian skriver, du vil ikke fortryde at se dette foredrag.