Trykk “Enter” for å komme videre

Sikkerhedstips ved netdating

Netdating kan åbne mange nye og spændende døre for dig, der dater. Men det er fornuftigt at have nogle forholdsregler, så man kan være tryg og sikker mens man møder andre på nettet. Her følger nogle gode råd, der kan være gode at have i baghovedet, så du kan beskytte dit privatliv på bedste måde. De gode råd er først og fremmest henvendt til kvinder.

Når du søger efter den store kærlighed på nettet, kan det være fornuftigt at være lidt forsigtig. Alle har ikke nødvendigvis samme normer og værdier som dig selv. Vær derfor forsigtig, når du kontakter andre på et datingsite og vær påpasselig med at afsløre din rigtige identitet til for mange.

Vær anonym, når du kommunikerer med andre på nettet

Når du opretter en datingprofil på et datingsite, bør du undgå at anvende dit rigtige navn i brugernavnet eller i mail-adressen. Hvis du alligevel har en mailadresse med dit rigtige navn, kan du oprette en ny hos gratis mailudbydere såsom:

Gmail

MSN

Yahoo

Find på et godt navn og alias til din mailadresse, gerne et der afspejler din personlighed eller humor. Du kan også bruge et navn, der refererer til din hobby eller arbejde.

Se godt på andres profilbilleder

Hvis du bliver i tvivl om, hvorvidt alderen på et profilbillede stemmer overens med selve profilen, kan du bede personen om et nyere og aktuelt foto. Så kan du hurtigt gennemskue, om den anden er oprigtig og seriøs.

Sikker telefonkontakt

Hvis du føler dig tryg efter at have udvekslet et par mails med den anden, kan man fortsætte samtalen per telefon. Eftersom der stadig er tale om en fremmed person i en vis forstand, bør du stadig være forsigtig. Hvis du er kvinde, kan du i første instans bede om mandens telefonnummer og så taste #31#, når du ringer op. På denne måde holder du dit eget nummer hemmeligt, hvis du ønsker det. Hvis du føler dig tryg i forhold til den anden, kan du godt udlevere dit mobilnummer. Brug din intuition

Husk at prioritere sikkerheden også når I mødes

Når du først har besluttet at mødes med en person i den virkelige verden, kan I mødes på et sted i dit nærområde f.eks. på en café eller lignende. Vælg et sted, der ikke ligger alt for tæt på din bolig og sig ikke ja til at få et lift hjem første gang. Fortæl gerne en veninde om din date, hvor I skal mødes, hvilket tidspunkt og hvornår du ca. regner med at være hjemme igen.