Trykk “Enter” for å komme videre

Sådan beskytter du dig bedst på skiferien

Skiferie for mange er lig med sjov og ballade. Men det er også vigtigt at tænke på, at man skal beskytte sig – på pisterne.

For kører du galt kan du komme rigtig slemt til skade. Og selvom du selv måske kører forsigtigt, så er der andre ”medtrafikanter”, som du ikke ved hvordan kører. Så du kan sagtens risikere at blive kørt ned bagfra. Og her kan det rette sikkerhedsudstyr betyde forskellen mellem nogle knubs og så alvorlige skader.

Først og fremmest bør du købe dig en god skihjelm. Den kan beskytte dig hoved, hvis du falder eller kører ind i noget. Og har du børn, er det endnu vigtigere, at de har en hjelm på hovedet. For det første falder de nemmere, for det andet er de mere skrøbelige. Og du kunne vel heller ikke finde på at sende dine børn ud på cykel, uden at de har cykelhjelm på?

Sådan beskytter du dig bedst på skiferien

Skihjelme findes i mange forskellige modeller og farver. Så du kan sagtens finde en, der både beskytter dig – og samtidig ser smart ud. Og i dag kører de fleste med hjelm, så du kommer absolut ikke til at føle dig alene.

Vil du beskyttes endnu bedre, så kunne du også overveje et rygskjold. Rigtig mange snowboardere bruger rygskjold, da de er mest udsatte. Men der kan også være en fordel for skiløbere i at køre med skjold. Igen kan de blive kørt ned bagfra. Og hvis du er glad for at lave stunts på ski, så er det helt sikkert noget, som du bør kigge på.

I den mindre alvorlige kategori er skitøjet. Det skal naturligvis ikke beskytte dig mod skader – men ”bare” mod vind og vejr. Men det er nu også vigtigt nok, for en hel dag på ski med det forkerte tøj, kan føles rigtig lang.

Så sørg for at skitøjet passer til vejret. Er det meget koldt, skal du have tykt tøj. Er det omvendt varmt (f.eks. i påsken), så kan du nøjes med noget tyndere tøj. Det skal helst passe sammen.

Med det rette sikkerhedsudstyr kan du roligt tage på skiferie uden at skulle bekymre dig om at komme alvorligt til skade.