Trykk “Enter” for å komme videre

Overvægt

I dag har jeg en artikel om overvægt i Børsen. I artiklen gør jeg opmærksom på de katastrofale menneskelige og økonomiske konsekvenser af overvægt og foreslår, at vi ikke længere bør tale om neutrale fødevare, men nuancerer vores opfattelse af alle de forskellige roller måltiderne er begyndt at spille. Måltid som sanseligt kick, gift, familieterapi, stresspause. Kun ved at undersøge, hvorfor vi har fået sådan en glubende appetit, kan det lade sig gøre at vende udviklingen i overvægt.

Til Søren Riis

Det er en spændende artikel du bringer i Børsen i dag. Til denne artikel kan jeg fortælle , at jeg for ca. femten år siden søgte lidt viden om kost, da fandt jeg en bog af en Engelsk læge (Der Hed Dennis) der havde undersøgt hvorfor der var så stor forskel på mennesker fra busken i Sydafrika og mennsker fra den vestlige verden, han fandt ud at de naturlige råvarer der dyrkes uden den store forarbejde,havde en større forbrændning, derfor er Sydafrikaerne tyndere end i den vestlige verden.
Selvom om jeg for femten år siden kun havde et bmi tal på 25, fandt jeg råd i den engelske læges bog til en bedre velvære samt en sundere tankegang, så jeg ændrede lidt på mine kostvaner og i dag har et tal på ca. 22-23. og et kosteroltal på 4. Jeg spiser havregryn, boghvedflager tilsat 10 gram hvedeklid med friske bær, frugter eller frugtgrød med tykmælk eller mælk hver morgen. Hvedeklid og havreklid kan man roligt tilsætte i mange retter , så som suppe gryderetter bageværk panering. Brug grove økologiske mel produkter, årtidens grønt, kød fra fritgående dyr.
Vi skal arbejde på at give mennesker med overvægt et større selvvær.
Detailleddet er det store problem:
I de senere år har det være stor fokus på at få landbruget og gartnerier til at levere de rigtige produkter, det er da også helt fint, Men en ting alle glemmer . Detailhandel, har også en afgørende magt, , de burde (eller Skulle tage større ansvar).
De tænker kun pris pris, I stedet for at fortælle en god historie om de gode danske produkter og give dem større ommærksomhed vil de hovedsageligt sælge til billigste pris. det er synd, de glemmer eller forbi går total de små lokale produkcenter. Det varer ikke mange år inden vi ikke kan købe danske jordbær, porrer, champion, tomater osv.