Trykk “Enter” for å komme videre

Læs før du sælger guld og sølv

Der kan være rigtig mange penge i at sælge sit guld eller sølv lige nu. Priserne på guld og sølv er skyhøje, hvilket skyldes den dårlige finansielle situation, som verden står i i øjeblikket. På samme måde som værdipapirer, så afhænger priserne også af udbud og efterspørgsel. Og der er en tendens til, at investeringsfolk søger mod ”sikre havne”, når der er uvejr på de finansielle markeder – som der er i øjeblikket.

Og guld og sølv regnes som nogle af de mest sikre værdier – hvilket betyder, at priserne er høje i øjeblikket. Det kan du som sælger også udnytte. Der er dog visse ting, som du skal være opmærksom på. Du kan læse en detaljeret gennemgang af alle forhold her på denne hjemmeside. Nedenfor vil der komme en kortere gennemgang.

Det først, som du skal gøre, er at undersøge prisen på det guld eller sølv, som du vil sælge. Du skal dog være opmærksom på, at det er en markedspris, som du ikke selv kan opnå. Guldopkøberne skal jo også tjene på handlen – og til forskel fra værdipapirhandel, tager de ikke en fast pris eller en procentdel (ikke direkte i hvert fald). I stedet giver de dig mindre for dine ædelmetaller. Forskellen er så deres fortjeneste.

Det betyder jo så også, at jo højere pris, som du kan få, jo mere tjener du. Så der kan være mange penge at tjene ved at kigge sig lidt for. Søger du på internettet vil du se en række udbydere – og er de reelle nok, så kan du også se deres pris. Er de mindre reelle, så skriver de sikkert ikke på deres hjemmeside, hvad de vil give – og det er et ret godt tegn på, at du bør finde en anden.

For som indenfor så mange andre områder, så er der også folk med flosset moral – folk som udnytter sælgernes uvidenhed. Det er ikke ukendt, at visse opkøbere giver priser, der ligger helt ned til halvdelen af markedsprisen. Og det er altså alt for lidt.

Så for at få den bedste pris, skal du kende værdien af dit guld eller sølv. Så er du sikker på at tjene mest.