Trykk “Enter” for å komme videre

Invester i amerikanske Goldman Sachs

Ved indgangen til 2013 er den generelle anbefaling indenfor investering; køb ikke bankaktier, men en undtagelse er Goldman Sachs – den er god at have i porteføljen.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der blev grundlagt tilbage i 1869, er i dag blandt verdens allerstørste investeringsbanker, og den har sit hovedsæde på Lower Manhattan i New York. Kontorer spreder sig ud over alle de største finanscentre i verden – det vil sige, at ved udgangen af 2011, der havde banken Goldman Sachs kontorer i mere end 30 lande. Blandt andet var banken at finde i:

New Jersey, London, Boston, , Los Angeles, Chicago, San Francisco, Frankfurt am Main, Zürich, Paris, Hong Kong, Beijing, MexicoCity, Singapore, Sydney, Dubai, Madrid, Milano, Tokyo, Taipei, Moskva, Toronto og Monaco.

Fire hovedområder er bankens kerneforretning

Banken har sine aktiviteter indenfor fire segmenter; Investment banking, Investment management, Institutional klient service og Investment og lån.

I 2008 havde man næsten 30.000 ansatte og omsætningen lå på 53.579 milliarder dollars Goldman Sachs har nyligt købt det der er genforsikringsdelen af Ariel Holdings og Dwight Asset Management fra Old Mutual Asset Management. Vejen gennem finanskrisen er tilbagelagt – ikke uden knubs, men med skindet i behold – og potentialet til at skabe vækst er intakt.