Trykk “Enter” for å komme videre

De gode gamle computere

Jeg har lige læst at en af de gode gamle pioneerer inden for computerspil er død. Han er fra den gang hvor en enkelt mand eller en lille gruppe kunne stå bag virkeligt gode spil til pc, Amiga m.fl. Senere blev mange af spillene jo ret krævende at udvikle og det blev sådan at kæmpe spilstudier skulle til for at kunne levere gode spil. Ikke alle spil var dog lige gode men der blev i hvert fald brugt mange penge på at optage musik og lave lydeffekter, skrive manuskript lige som hvis det var en film, programmere og meget mere. Afdelingen for det visuelle, altså dem der tegnede det hele blev også kraftigt udvidet i takt med at computerne blev kraftigere og spillene bare blev flottere og flottere. Jeg synes at der gik lidt inflation i at gøre spillene så flotte som muligt på bekostning af gameplay og en god historie.

DE GAMLE MASKINER


Det fik mig også til at tænke på hvilke spil jeg selv spillede i de gode gamle dage. Min første computer var en Commodore 64 og her var grafikken i hvert fald ikke imponerende. Alligevel kunne vi bruge lang tid på at slå hinandens rekorder og lige prøve om vi også kunne klare næste bane. Min Commodore blev afløst af en Amiga 500 med noget så avanceret som et diskettedrev indbygget. Dengang var en 20MB harddisk noget jeg kun kunne drømme om som ekstraudstyr. Til gengæld fik jeg så et ekstra diskettedrev og det fik jeg god brug for efterhånden som spillene fyldte flere disketter. Nogle spil fyldte for eksempel 14 disketter og det var jo nærmest et helvede at skulle gå fra område til område, da det nogle gange krævede 4-5 forskellige disketter på skift at hente næste bane.

Der var heller ikke meget gang i internettet den gang, det var kun noget de færreste havde. I dag brokker vi os rask væk hvis ikke der er fart nok på linjen og jeg tester da også selv fra tid til anden på se.dk. Hos SE kan man nemlig køre en hastighedstest og se om forbindelsen holder det lovede. Hvis det er helt slemt så kan man jo altid opgradere til fibernet på www.se.dk.