Trykk “Enter” for å komme videre

Bølger på aktiemarkedet – tid til at investere?

Den kinesiske vækst bliver noget lavere end forventet – det viser alle tegn i sol og måne, og den manglende vækst spreder sig til resten af verden. Kina bliver ikke det vækstlokomotiv, man nok havde forventet. Ikke endnu i hvert fald.

Det er en dobbelt effekt, hvor en opbremsende asiatisk økonomi kombineret med, at Den amerikanske Centralbank melder meget bastant ud, at nu skal der gang i den henslumrende økonomi, som skaber en uheldig kobling. Hvis ”den store” i Asien – Kina, havde en økonomisk form, der så bedre ud, ville denne udmelding ikke være så dramatisk – men der er ikke vækst på vej i Kina.

Det amerikanske aktiemarked er påvirket af Kina – alt andet lige – skaber positiv fremgang i landet i midten også gang i hjulene i USA og i Europa. Hele den globale vækst påvirkes, når så store økonomier slår bremserne i. Og det er en bevægelse, der er svær at få til at stoppe.

Køb, når kursen falder

Reelt set har det betydet, at det store tunge amerikanske obligationsmarked er kommet i svingninger, og det har så forplantet sig til finansmarkederne generelt. Den uro er usund og præger aktiemarkedet langt ind i efteråret, og det skal gerne stoppe igen. MEN… Eksperter ser faldende kurser som en oplagt købsmulighed og vurderingen lyder, at der er potentiale i aktiemarkedet for øjeblikket – derfor anbefales køb.