Trykk “Enter” for å komme videre

Aktier: Hvad er der i vente for finansmarkederne i 2019?

Det er svært at spå, især om fremtiden. Det gælder også, når der er tale aktieinvesteringer og de enkelte investorers interesser.

Små forventninger

Investorers forventninger til afkast er minimal – både når det gælder makroøkonomien og når der er tale om de økonomiske forhold, som gælder industrien eller de enkelte virksomheders økonomier. De allerstørste stigninger indenfor aktier vil være dem der kommer indenfor de cykliske aktier – altså indenfor forbrugs- og industriaktier.

Potentiale intakt for visse aktier

Stabilt forbrug, medicinalaktier, og forsyningsvirksomheder er der ikke store forventninger til – de er sat på ”hold” – Cyklisk forbrug og industriaktier, derimod, og også råvareaktier er de områder, hvor der umiddelbart er størst potentiale. Herudover er bankaktier billige, hvis altså man synes, det er en vej at gå – og der er mange investorer, der ikke vil røre ved bankaktier for øjeblikket, OG det er da også indlysende, at man ikke kan vide sig sikker, når man endnu ikke ved, hvor stor en indflydelse den megen regulering, der sker indenfor den finansielle sektor får af betydning.

Op eller ned?

Skræmmescenarier melder om kæmpekursfald på op i mod 25 procent på de amerikanske markeder, hvis ikke politikere formår at udskyde de meget store nedskæringer og tilpasninger, der skal ske indenfor det offentlige. På den anden side er der optimisterne, der sætter deres lid til, at tilliden til erhvervslivet vokser, og der sker investeringer, ansættelser og bælger af opkøb – optimisterne regner med stigninger på op til 30% i aktiemarkedet.

Det bliver spændende, at se hvem der får ret om 2019.