Trykk “Enter” for å komme videre

Aktieinvestering – Novo Nordisk

Danske Novo Nordisk er førende indenfor produktion af insulinprodukter i hele verden. Med en global markedsandel på hele 51 procent, må man sige, at den danske kæmpe har greb om sit felt. De 75 procent af den samlede indtjening sker fra insulinprodukterne og de øvrige 25 procent kommer fra de produkter, som hjælper blødere og folk der har brug for hormonbehandlinger.

Imponerende markedsandel i Kina

Væksten hos medicinalkæmpen er kommet fra markeder som det amerikanske, det kinesiske samt fra øvrige internationale markeder, der alle har oplevet stor efterspørgsel – netop efter de produkter, som Novo producerer. Specielt i Kina har Novo været de første til at udbyde diabetesprodukter, og det har givet en imponerende markedsandel på 63 procent af det kinesiske marked. Kina er det marked, der har det hurtigst voksende diabetesmarked. Overhovedet.

Mange nye typer af produkter er på vej gennem Novos pipeline og der er mange muligheder for at udvide produktpaletten.

En kæmpe i C20 indekset

Novo udgør en stor del af C20 indekset – ja, nogle fristes endog til at betegne Novo som C20 indekset – Hvilket naturligvis er en stærk overdrivelse. Når det så er sagt, så er det reglen mere end undtagelsen, at Novo tit og ofte er det, der trækker indekset op af – op i den rigtige retning. Fik vi nævnt, at køb af Novo aktien på en god dag er et must for porteføljen?