Trykk “Enter” for å komme videre

5 råd om at investere i aktier

Som aktiehandlende på egen hånd drejer det sig om at være vågen og holde fokus på det vigtigste; hvor får jeg det højeste langsigtede afkast? Fem råd er gode at have liggende i baghovedet, inden man begiver sig ud på aktiemarkedet.

1. Lav en ramme for din investeringsstrategi

Vær klar på, hvor meget du vil investere, hvad din tidshorisont er, altså hvornår du skal bruge pengene, og hvordan du vil investere: på egen hånd, eller i forening.

2. Spred investeringerne ud

Fordel risikoen ud, så porteføljen ikke er så påvirkelig af downfalls. For eksempel er det meget risikobetonet, kun at være investeret i en sektor.

3. Kill your darlings

Bliv ikke forelsket i enkeltaktier, som du vælger, at holde fast på, lige meget hvad der end sker. Det er for dyrt, at lade følelserne råde og ikke forholde sig til fakta.

4. Bliv ikke daytrader

Lad dig ikke lokke af håbet om den hurtige gevinst. Statistikken siger, at det meget sjældent lykkes at slå markedet. Som daytrader går din fortjeneste som oftest op i omkostninger.

5. Hæng ikke fast i fortidigt afkast

Som bekendt er historisk afkast ingen garanti for fremtidigt afkast. Derfor er et studie i fortidens afkasthistorik ikke nok, når du vælger aktier ud.